|
Forum LIGHTING.PL
Forum dyskusyjne wortalu oświetleniowego LIGHTING.PL
|
Co to jest za lampa? (zdjęcie) |
Autor |
Wiadomość |
mmanager
|
Wysłany: 30-10-2011, 15:47 Co to jest za lampa? (zdjęcie)
|
|
|
Cześć!
Mam pytanie co to będzie za lampa, wydaje mi się naftowa, ale czy jesteście w stanie może ją rozpoznać coś więcej na jej temat powiedzieć? Dostałem ją, na pewno jest zabytkowa, ale nic więcej nie wiem a chciałbym się dowiedzieć!
Na lampie jest tabliczka znamionowa z napisem "Lumen upn K Ś(S)niegocki Poznań"
Z czego taka lampa jest wykonana i na jakiej zasadzie działa? Ma bardzo ciekawą konstrukcję połączeń kanałowych i byłaby ciśnieniowa?! Ma manometr...
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
Krzysztof |
|
|
|
 |
Rainy31
Wiek: 62 Dołączył: 10 Sty 2013 Posty: 1 Skąd: okolice Warszawy
|
Wysłany: 10-01-2013, 22:49 inna lampa
|
|
|
Nie widzę sensu zakładania nowego tematu dla każdej nieznanej lampy. Dlatego zamieszczam tu swoje pytanie. Chodzi o oprawę, którą mam na zdjęciu z lat 70-tych. Niestety w kilku hurtowniach opraw nie potrafili mi udzielić odpowiedzi co to za typ. Przez szkło wyraźnie widać, że we wnętrzu są u góry dwie jarzeniówki obok siebie, a na dole powinna być trzecia, ale akurat jej brakuje. Sugerowano mi, że to OPK albo OT240, ale nigdzie w Internecie nic podobnego nie mogę odszukać. Zapewne te oprawy już nie są produkowane. Mam nadzieję, że ktoś z Kolegów coś jednak wie na ich temat. |
|
|
|
 |
artuled [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2013, 22:49
|
|
|
Rainy31: Oprawa uliczna widoczna na zdjęciu to jest z firmy "Mesko" dziś "Mesko-AGD" przystosowana na świetlówki liniowe T12 lub T8 na moc 40w lub 36w.
Oprawa przyjmuje 3 świetlówki. Typ:Ouks ,klosz trzyma się na 4 klamrach po bokach oprawy,klosz(metapleksu) umocowany jest za pomocą aluminiowej ramki. Jak będą wątpliwości co do konserwacji (naprawy) to napisz pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|